Par Wagyu
Wagyu ir ekstensīva japāņu liellopu gaļas šķirne, kas cēlusies Japānā (tulkojumā "Wa" nozīmē japāņu un "gyu" - govs). Dzīvnieki ir ar ragiem, bet pēdējos gados veido arī bezragu līnijas, apmatojums melns vai sarkans. Wagyu govju dzīvmasa ir no 450- 560 kg un krustu augstums 128 cm, pieaugušu buļļu dzīvmasa ir ap 940 kg un krustu augstums 142 cm. Dzimumgatavību sasniedz 2.5 – 3 gadu vecumā. Šķirnei raksturīga ilgmūžība 18 g. un vairāk. Vieglas dzemdības un izcils temperaments. Teļi dzimst nelieli (ap 25 kg), telītes 200 dienu vecumā sver 170 kg, bet bullīši 200 kg. Šķirne piemērota arī bioloģiskajai audzēšanai.
Lai iegūtu izcilu gaļu, nobarojamos buļļus audzē līdz četru gadu vecumam un kauj, kad tie sasnieguši 840 kg dzīvsvaru. Sākotnēji Wagyu liellopi tika izmantoti lauksaimniecībā to fiziskās izturības dēļ. Šī izvēle labvēlīgi ietekmēja dzīvnieku muskuļu un tauku attīstību, kā rezultātā viscaur ķermenī izveidojās marmorējums (intramuskulārie tauki). Wagyu bieži dēvē par staigājošo steiku, jo tā ikvienu ķermeņa daļu veido inramuskulārie tauki. Wagyu liellopu gaļa ir veselīga, garšīga, maiga, mutē kūstoša, ar īpašu garšu un aromātu – to augsti novērtē pavāri un restorāni visā pasaulē.
Wagyu galerija
Wagyu gaļa ir viena no vissveselīgākajām liellopu gaļām, tajā ir daudz vairāk Omega 3 un Omega 6, tā ir garšīga, maiga, mutē kūstoša, ar īpašu aromātu – to augsti novērtē pavāri un restorāni visā pasaulē.
Wagyu ir ekstensīva japāņu liellopu gaļas šķirne, kas cēlusies Japānā (tulkojumā "Wa" nozīmē japāņu un "gyu" - govs). Dzīvnieki ir ar ragiem, bet pēdējos gados veido arī bezragu līnijas, apmatojums melns vai sarkans. Wagyu govju dzīvmasa ir no 450- 560 kg un krustu augstums 128 cm, pieaugušu buļļu dzīvmasa ir ap 940 kg un krustu augstums 142 cm. Dzimumgatavību sasniedz 2.5 – 3 gadu vecumā. Šķirnei raksturīga ilgmūžība 18 g. un vairāk. Vieglas dzemdības un izcils temperaments. Teļi dzimst nelieli (ap 25 kg), telītes 200 dienu vecumā sver 170 kg, bet bullīši 200 kg. Šķirne piemērota arī bioloģiskajai audzēšanai.
Lai iegūtu izcilu gaļu, nobarojamos buļļus audzē līdz četru gadu vecumam un kauj, kad tie sasnieguši 840 kg dzīvsvaru. Sākotnēji Wagyu liellopi tika izmantoti lauksaimniecībā to fiziskās izturības dēļ. Šī izvēle labvēlīgi ietekmēja dzīvnieku muskuļu un tauku attīstību, kā rezultātā viscaur ķermenī izveidojās marmorējums (intramuskulārie tauki). Wagyu bieži dēvē par staigājošo steiku, jo tā ikvienu ķermeņa daļu veido inramuskulārie tauki. Wagyu liellopu gaļa ir veselīga, garšīga, maiga, mutē kūstoša, ar īpašu garšu un aromātu – to augsti novērtē pavāri un restorāni visā pasaulē.
Wagyu galerija
Wagyu gaļa ir viena no vissveselīgākajām liellopu gaļām, tajā ir daudz vairāk Omega 3 un Omega 6, tā ir garšīga, maiga, mutē kūstoša, ar īpašu aromātu – to augsti novērtē pavāri un restorāni visā pasaulē.