Pasākuma pirmajā daļā apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar saimniecības “Kolumbi” praktisko pieredzi un apkopoto teorētisko informāciju par gaļas kvalitāti atkarībā no šķirnes, ēdināšanas un turēšanas veida, mazliet ielūkoties gaļas nogatavināšanas pasaulē un apskatīt dažāda griezuma steika gabalus. No visas informācijas tika uzsvērtas 4 galvenās pamatlietas, kas veido gaļas kvalitāti: ģenētika, ēdināšana, turēšana un dzīvnieka kaušanas vecums.
Papildus saimniecības apskates ietvaros bija iespēja vērot liellopu ievadāšanu, kuru demonstrēja saimniecības labā roka — Nauris Gribusts. Tika vadāti 3 dažāda vecuma vaislas buļļi: 2 Limuzīnas un 1 Aberdeen Angus, kā arī drosmīgākie apmeklētāji paši varēja izmēģināt, kā tas praktiski notiek un sajust buļļa grāciju un temperamentu, jo rūpīgi ievadāts bullis nešķiro tā vedēju.
Semināra otrajā daļā uzstājās DIVI NAŽI: meistarīgie un sava aroda lietpratēji miesnieks Elviss Sproģis un pavārs Dāvis Veilands, kurus pazīst kā labākos miesniekus Kurzemē. Abi meistari ne tikai prot izcili izgriezt un sagatavot dažādus gaļas gabalus, bet prot lieliski dalīties ar savu pieredzi par gaļas izcelsmi un šķirnēm, kam katrs gabals labāk piemērots un kā to pagatavot.
Sirsnīgs paldies DIVIEM NAŽIEM par praktiskajiem ieteikumiem liellopu gaļas pagatavošanas kultūrā un liemeņa dalīšanā.
Savukārt bez “Parrilla Venta” šefpavāra Normunda Beikas pagatavotā Chili con carne pusdienās un lielā darba ieguldījuma degustācijas procesā seminārs neizdotos un garšu kārpiņas negavilētu — liels paldies par to!
Paldies Latvijas Šķirnes dzīvnieku audzētāju savienības speciālistiem par sadarbību pasākuma organizēšanā un paldies Dainim Arbidānam par lieliskajām fotogrāfijām.
Uz drīzu tikšanos kādā no nākamajiem pasākumiem saimniecībā “Kolumbi”!